<--HOME

TOSAI

KOI UNDER 1000 kr.

STØRRE KOI

KOI I JAPAN

FODER

MIKROSKOPER

NYHEDER

GALLERI

CHAMPION's

KARANTÆNE-POLITIK

LINKS

SQ FILTER

VIDEOÅBEN EFTER AFTALE:
Tlf: +4540279703
      +4528518277

KOI SAN Denmark
Showroom:
Fuglagervej 4,
4200 Slagelse


E-mail: Koisan-DK

 


HKS 2010 blev et brag af fest og ballade – og seriøs nordisk præmiehøst!
Endnu engang blev det til 34 pokaler!

Vi takker de mange kunder, som mødte op dernede (med eller uden fisk) og delte deres entusiasme og gode humør med os.


Endnu engang lykkedes det nordiske koi-entusiaster at vinde ”Baby Champion” på Holland koishow.
Denne gang blev det Sabine og Roger fra Sverige, som med deres size 2 (20-30cm) kohaku vandt den højeste udmærkelse en fisk under 30 cm kan opnå på Holland koishow.
Til de, som ikke er så velbevandrede i HKS klasserne kan vi oplyse, at for at opnå titlen ”Baby Champion” skal din fisk kåres som den bedste af 34 førstepladser. Stort tillykke herfra til Sabine og Roger, samt vores svenske samarbejdspartner Henrik (Dammästaren), som har solgt og holdt fisken op til showet.Berit og Pål fra Norge tog titlen ”Best in size” 4 (bedst af 17 førstepladser) med deres jumbo tosai sanke fra 2009. 
Synnøve og Øystein, ligeledes fra Norge, vandt ”best in size” 1 (bedst af 17 førstepladser) med deres pearl ginrin ochiba.Pia og Rutger fra Sverige var blandt de første svenske kunder, som handlede hos os og var da også med til at høste de første svenske pokaler på HKS i 2008. De er nu rykket en del op i størrelse på de deltagende fisk og høstede denne gang ikke mindre end 2 stk ”Best in variety” i klasserne ”bekko” og ”hikari moyo”.
For at opnå denne titel skal din koi kåres som den bedste af alle størrelser i sin gruppe.
Eks: bekko kan deltage i 7 størrelser, hvoraf den bedste tildeles ”Best in variety” all sizes.
Med deltagelse af 5 fisk fik de en vinderprocent på 120%
Ikke dårligt ;-)

Pia og Rutger købte op til dette show en bekko (foto herover) og en yamabuki ogon til et samlet beløb på  1.749,- kroner. Med disse 2 koi vandt de 3 pokaler, (1 stk. førsteplads, 1 stk. andenplads og en ”best in variety”), så man må virkelig sige, at det ikke behøver være kostbart at deltage på koishows!

 Alle kan deltage, hvad angår prisen!


Charlotte og Klaus Hermansen (DK) fik tildelt BKKS South East friendship award for deres shiro utsuri.
BKKS South East friendship award tildeles en koi, som efter afstemning af de 5 BKKS South East dommere kåres som deres favorit koi.


Synnøve og Øystein fra Norge fik tildelt SAKKS Kwazulu Natal Friendship Award (South Afrika Koi Keeper Society’s venskabstrofæ) for deres lille pearl ginrin ochiba.


Foruden de ovenstående special awards med mere, blev der hjemtaget et væld af flotte 1. og 2. pladser.
Vi ønsker alle vinderne stort tillykke med de mange fine placeringer.

BABY CHAMPION

Best in size 1

Best in size 4

 Best in variety

Sabine & Roger

Synnøve & Øystein

Berit & Pål

Pia & Rutger

Via Dammästaren, Sverige

 Norge

Norge

Sverige 

Best in variety

BKKS South East friendship award

SAKKS Kwazulu friendship award

 

Pia & Rutger

Charlotte & Klaus

Synnøve & Øystein

 

Sverige

 Danmark

Norge

 


 
Følgende vandt 1. pladser i deres størrelse og variant. 

Tancho size 1

Ginrin Ochiba size 1

Kohaku size 2

Sanke size 2

Ole Hendriksen

Synnøve & Øystein

Sabine & Roger

Torben Kofod

Danmark

Norge

Via Dammästaren, Sverige

Jylland ;-)Ginrin Ochiba Size 2

Goshiki size 2

Bekko size 2

Kohaku  size 3

Lars Kønig

Mette & René

Pia & Rutger

Berit & Pål

Danmark

Danmark

Sverige

Norge
Ginrin Goshiki Size 4

Kohaku size 4

Sanke size 4

Kujaku size 4

Pia & Rutger

Irene & Anker

Berit & Pål

Berit & Pål

Sverige

Danmark

Norge

NorgeShiro utsuri Size 5

Kujaku size 5

Showa size 6

Tancho size 7

Charlotte & Klaus

Pia & Rutger

Charlotte & Klaus

Koi Consult

Danmark

Sverige

Danmark

Danmark

Følgende vandt 2. pladser i deres størrelse og variant. 


Sanke size 2

Yamabuki size 2

Shiro utsuri size 4

Goshiki size 4

Johan Fridell

 Pia & Rutger

Charlotte Kofod

Irene & Anker

Sverige

Sverige

Jylland ;-)

DanmarkTancho size 4

Doitsu showa size 4

Sanke  size 5

Asagi Size 5

Irene & Anker

 Koi Consult

Synnøve & Øystein

Koi Consult

Danmark

Danmark

Norge

Danmark 

Showa size 6

Shiro size 6

Chagoi size 6

 

Irene & Anker

 Irene & Anker

Koi Consult

 

Danmark

Danmark

Danmark

 

Vi kan med stor glæde fortælle at HOUSE OF KATA, hvorfra vi køber vores koifoder, fik trofæet for bedste stand på showet og at vi netop har forlænget kontrakten om distribution i de nordiske lande, så vi også er i stand til at levere topkvalitet på dette område i mange år fremover.


Mange har spurgt, om det ikke var muligt at fremvise ”før og efter” fotos af nogle af de mange koi, vi har solgt gennem tiden.
På grund af tidspres må det desværre nok vente til et senere tidspunkt, men vi kan naturligvis vise et par stykker, som vi eller vore kunder selv har taget fotos af:

Ole Hendriksen (DK) købte sidste år denne sanke på 54 cm.

I løbet af det seneste år er den sorte farve kommet mere frem, samtidig med at den røde farve er blevet mere intens. Vi kan se væsentlige forbedringer i den hvide farve og skindkvaliteten er helt i top.
På trods af at der har gået ca. 50 store og mellemstore koi i vores 27,5 m3 showdam er fisken nu vokset til 64cm og kvaliteten begynder virkelig at vise ansigt.

Ole kan forvente, at hans sanke er færdigudviklet om 3-4 år, så der bliver sandelig noget at følge med i her.
Vi ønsker Ole tillykke med den foreløbige udvikling !
;-)
Sabine og Roger (S), som netop har vundet Baby Champion på HKS showet i Holland ejer denne specielle koi. Nogle vil kalde den en ”tancho shiro” (tancho pletten er i praksis secondary hi), mens den rette betegnelse ifølge showklasserne er tancho showa. Siden den blev indkøbt i foråret, er den sorte farve kommet meget frem. Utroligt, hvad der kan ske med en koi på få måneder. I løbet af sommeren er den vokset fra 19 til 29 cm, hvilket må siges at være tilfredsstillende.Berit og Pål’s (N) 19 cm kohaku fra 2009 er nu oppe på 39 cm. Trods pakkede forhold og uden tilgang til naturligt sollys har den netop taget en flot førsteplads på HKS. Vi ser det som et godt tegn på stort udviklingspotentiale, så denne fisk er virkelig værd at holde øje med i fremtiden.Synnøve & Øystein’s (N) jumbo tosai showa fra 2009 har gennemgået en omfattende udvikling.
Fra 2009 importen (36 cm) til nu (50 cm) er følgende forandring sket. Vi lader billederne tale for sig selv!De ovenfor nævnte nordmænd er i øvrigt selv meget dygtige koiholdere, hvilket den næste koi vil vidne om! For familien Eide er denne Dainichi kohaku dog kun et klassisk eksempel på den udvikling og vækst, som sker i Ålesund.  Ved hjemkomsten til Norge målte den 32 cm og nu et år senere måler den 62 cm. Altså en tilvækst på hele 30 cm på et år, uden at det gik ud over farver og skindkvalitet. Vi kan oplyse at fiskene er fodret op på en blanding af Katas Royal Mix og Super Grower 50/50. ´
Inden du prøver at overgå Synnøve & Øystein’s vækstrater, er det værd at bide mærke i, at anvendelse af foder i dårlig kvalitet kan medføre ophobning af fedt omkring fiskens hjerte. Dette kan medføre at fisken dør. Husk derfor altid at anvende kvalitetsfoder, hvis du ønsker kraftig vækst og samtidig vil beholde dine koi’er i mange år!
 Lars Kønig er ejer af en lille kaneko shiro utsuri. Ved at holde tilvæksten nede har den sorte farve udviklet sig formidabelt på nogle få måneder. Nyd fisken og se den markante udvikling af sumi (sort farve).


Som rosinen i pølseenden har vi modtaget et dugfrisk foto af Mona og Stefan’s (S) ochiba shigure med kælenavnet ”JAWS”.
 Jaws blev klækket for 7 år siden og er datter-koi af en af Japans mest eftertragtede oyagoi (moder-koi) ved navn ”Dynamite ochiba” på ikke mindre end 105 cm.
Da vi importerede Jaws i en størrelse af 46cm, blev hun af mange opfattet som en ”vandvittig” J dyr fisk. Dette skyldes nok, at det er en ”non go-sanke” koi og prisen var hele 14.800 kroner. Derfor svømmede hun her indtil familien Malm købte hende i 2007, hvor hun målte 67 cm. Om Jaws var den indirekte årsag, ved vi ikke, men familien bestilte i 2008 et filtersystem, som skulle kunne håndtere vækst af fisk til over 80 cm klassen.
Da filtersystemet i foråret 2009 stod klart, blev Jaws hjemtaget til den nye dam og målte nu 76 cm.
Hun er til dato den koi - vi har set - med størst personlighed, så det var med stort vemod, at vi tog afsked med hende.
I skrivende stund er hun netop rundet de magiske 80 cm, så noget tyder på, at filteret håndterer jobbet uden problemer.
Vi er sikre på at Jaws er i stand til at blive Skandinaviens første koi til at vinde ”Grand Champion B”  titlen på Interkoi eller Holland Koi  Show, men alt afhænger naturligvis af, hvordan hun udvikler sig og at hun rent faktisk runder de 85 cm, som er nødvendig for at komme i betragtning på så store shows.
 Vi følger denne koi med ekstra stor interesse og er sikre på, at det nok skal lykkes familien at udvikle den hele vejen.


Efter denne lille afvigelse fra opdateringen af Holland Koi Show 2010, vil vi nu vende tilbage hertil.

Som mange efterhånden ved, er koishows meget mere end at konkurrere med koi’erne.
Det handler i høj grad om samværet med andre mennesker og at nyde synet af Europas bedste koi’er, når de fleste er samlet på et sted.
Mange koi folk lærer hinanden at kende på showet og genkender ofte fisk, de har set tidligere. Her er det en stor fornøjelse at se, hvordan de forskellige individer har udviklet sig gennem deres opvækst og diskutere, hvordan man bedst udvikler og vokser fiskene.
Flere og flere har nu kendt hinanden et godt stykke tid og for mange af os er det af stor betydning, at vi har kunnet lære af hinanden.
Vi har flere gange hørt fra bl.a. de hollandske koifolk, at de er imponerede over at kunne genkende de kunder, som hvert år tager med os på shows. Tilsyneladende har kunderne i vore nabolande for vane at ”flakke” fra forhandler til forhandler, så vi er både stolte og taknemmelige over den loyalitet, vi ser fra jer.

Tak for det ;-)